Szállodateszt: Hotel Adria (Mestre)



Mikor Velencébe készültünk, ez a szálloda eredetileg a tartaléklistánkon volt, aztán hirtelen első választássá lépett elő. Nem bántuk meg, összességében egy decens, korrekt kis hely.

Addig-addig vártam a szállásfoglalással, míg a végén alaposan körmömre égett az ügy. Már egy hét sem volt az indulás napjáig, és még mindig csak egy hosszú listám volt szóba jöhető velencei, trevisói és mestrei hotelekkel.

Hotel Adria, Mestre

Aztán egyre inkább az utóbbiakra koncentráltam (Mestre és Velence kapcsolatáról részletek itt), de addig-addig vacilláltam, amíg az első két jelöltemben elfogytak a szobák, így tettem le a voksot a Hotel Adria mellett, ami nem is annyiara a magas pontszámaival, mint a Tripadvisor nagyon kevés kritikus hangnemű hozzászólásaival és viszonyleg rugalmas visszamondási feltételeivel keltette fel a figyelmemet.

Úgy általában

A Hotel Adria egy kicsi, nem túlzottan csicsás, de hangulatos háromcsillagos szálloda, valahol féluton Mestre belvárosa és a vasútállomása között.

Hotel Adria, Mestre

Négy emeletén mindössze 25 szoba van, így aztán adott a családias hangulat, a személyzettel már az első napon összebarátkozunk. Roppant segítőkészek, barátságosak, de azt a kötelező egy lépés távolságot azért betartják.

Már csak méretéből kifolyólag sem kínál túl szolgáltatást, viszont hasznos, hogy a szobákban van légkondícionáló és ingyenes a wifi.

Elhelyezkedés

A szálloda a belvárosi sétálóövezettől néhány száz méterre található. Az előtte húzódó csinos kis utcán villamosforgalom van, de ezzel együtt sincs zaj. Mi hátsó szobákat kaptuk, meglehetősen prózai kilátással és szinte néma csenddel.

A szálloda előtti Via Cappuccina

A szálloda előtti Via Cappuccina

Néhány ilyen-olyan bolt található a környéken, de étteremért vagy bárért be kell sétálni a belvárosba.

A szoba

Szobánk meglehetősen minimalista, de tiszta és rendezett, vállalható minőségű bútorokkal, kényelmes ággyal.

Hotel Adria, Mestre

A fürdőszoba érdekessége, hogy a zuhanyzó helyett fürdőkád van. Függöny nincs ugyan előtte, van viszont bidé.

Hotel Adria, Mestre

Naponta takarítottak, hibátlanul.

A reggeli

A szobaárban (ha akarjuk, ha nem) benne van a reggeli. Ne számítsunk olyanra, mint egy magyar wellness szállóban, azaz nincs meleg szekció, virslivel, tojással és hasonlókkal, sőt svédasztal sincs.

Abszolút hagyományosan a személyzet az asztalhoz hozza a fejenként két zsemlét, egy croissant-t, kis sajtot, vajat, lekvárt és italokat. Némi pótlásra van lehetőség egy kisasztalról.

Ez így soványkának hangzik, de valójában majdnem elég is, ráadásul az egész ízléses és gusztusos, ahogy az alagsorban berendezett étkező is.

Közlekedés

Aki autóval érkezik, annak lehetnek kellemetlenségei. Nemcsak arról van szó, hogy a szálloda a parkolásért 8 eurót számol fel naponta, még az is hagyján, hogy a hátsó udvarban igencsak szűk hely van a manőverezésre. Nagyobb veszély – és ez csak a Booking.com apróbetűiből derült ki – , ki hogy a hotel nem tudja garantálni a parkolót, ugyanis ha telt ház van, akkor lehetnek férőhelygondok.

A szálloda hátulja a szűkös parkolóval.

A szálloda hátulja a szűkös parkolóval.

Szóval erre célszerű előtte rákérdezni, elég kellemetlen meglepetés lehet részünk, a szálloda körül ugyanis fizetős utcák vannak, és a fene tudja, mennyire biztonságos egy külföldi rendszámú kocsit parkoltatni.

Kompenzálásként viszont kiváló tömegközlekedést kapunk. A közelben van a buszmegálló, ahonnan helyijáratos busszal 1,5 euróért bevisznek bennünket Velencébe, és a vasútállomás is csak 10 perc séta, elvileg még a gurulós bőröndöket is el lehet húzni idáig.

Értékelés: 8/10

Kapcsolódó cikk:

 Korábbi szállodatesztek

 



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés