Szombathely kérdőívvel készül a kulturális fővárosi címre



Elmentem a Fő téri bódéhoz és kértem a négyoldalas kérdőívből. Aztán beszkenneltem nektek, hogy ennyivel is hozzájáruljak a konzultációhoz.

Ma már csak ritkán, korábban többen és gyakran kérdezték, hogy nem hiányzik-e az újságírás.

Őszinte ember lévén, ilyenkor becsülettel megválaszoltam, hogy csak nagyon-nagyon ritkán, merthogy annyira megváltozott minden az utóbbi években.

Például kimondottan kellemesen éreztem magam, hogy ma nem kellett ott lennem azon sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy Szombathelyen információs pavilon nyílt Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázatának népszerűsítésére.

„Szombathelyet mint a tánc és a zene magyarországi fővárosát is szokták emlegetni, a vasi megyeszékhely egy történelmi és építészeti emlékekben, hagyományokban bővelkedő, igazán élhető, zöld város” – jellemezte Európa potenciális kulturális fővárosát Puskás Tivadar polgármester.

Azt is megtudtam az MTI hírből, hogy Koczka Tibor kultúráért felelős alpolgármesternek van egy munkacsoportja, amely a kidolgozott egy kérdőívet, arról kérdezik a városlakókat és a Szombathelyre érkezőket, hogy „mely értékekre büszkék”.

A baloldali bódéban osztogatják az íveket. Október közepéig várják a városlakók véleményét.

A baloldali bódéban osztogatják az íveket. Október közepéig várják a városlakók véleményét.

De aztán amikor ma délután a Fő téren jártam, mégis megkerestem a bódét, kértem egy kérdőívet, amit beszkenneltem nektek. Könnyebb, ha nem helyben kell majd kitalálni a válaszokat.

Ennyivel és is hozzájárulok a kampányhoz, és persze én is kitöltöm majd az ívet.

Amúgy én most nem szakérteném meg ezt a fővárososdit, lesz még rá alkalom bőven, ám nem titkolom, hogy nem vagyok mentes vagyok kétségektől, látva hogy milyen kimenetele van errefelé a politika-vezérelt nagyrendezvényeknek; no meg azt az iszonyú szellemi pezsgést sem érzem, ami pörgetné ezt az ügyet. De egyelőre kivárásos állásponton vagyok. Amíg nincs mit, addig ne kritizáljunk. (Mondjuk ez a 202111 évszám nem túl szerencsés.)

A kérdőív egyébként annyira nem gáz, mint teszem azt a nemzeti konzultációk, ugyanis rákérdez a negatív dolgokra is.

Én mondjuk hiányolom belőle az alapfogalmak tisztázását, például, hogy ki mit ért kultúrán, benne foglaltatik-e a Dolly Roll vagy a kolbászfesztivál.

kultiv1

kultiv2

kultiv3kultiv4



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés