Szállodateszt: Hotel Doppio, Bécs



Kiváló ár-érték arányú üzleti szálloda Simmering városrészben. Városnéző turistáknak is ajánlható, ha azok hajlandók némi kompromisszumra.

Amikor Massive Attack-koncertre mentünk,  kivártunk szállás tekintetében, már csak egy hét volt vissza, amikor nekiálltunk szállást keresgélni.

A Gasometer környékét bogarásztam át, volt vagy egy tucat szóba jöhető jelölt, végül is a Hotel Doppio mellett tettem le a garast.

Hotel Doppio, Bécs

Mert ahogy múlnak felettem az évek, egyre jobban nem érdekelnek a szállodák körítései, hogy wellness, szauna, masszázs, műkörmös és hasonlók, egyszerűen szeretnék csendben, kényelmesen aludni egy tiszta, takaros helyen.

Nos, a Doppio ilyen. A Simmering nevű városrészében épült (térképért katt ide), feltehetően a közelmúltban. A szomszédos utcákban megannyi ipari és üzleti terület található, amitől nem feltétlenül lesz bécsi ékszerdoboz hangulata a helynek, de akinek ilyen kell, az menjen a belvárosba.

doppio_szoba

A szálloda láthatóan egy átalakuló, fejlesztésben levő környék szélén található, egy hatalmas irodatömb egy részét foglalja el; az irodák egy része még üres.

A szomszédságban gyorsforgalmi utak keresztezik egymást, ami elég rosszul hangzik, de aggodalomra semmi ok, mi hátsó szobát kértünk, és olyan csend volt, mintha a holdon lettünk volna.

Hotel Doppio, Bécs

Ha valaki akar, akkor kérhet, de szobaárban alapból nincs bent a reggeli, és láthatóan nem is nagyon erőltetik.

A duplaágyas sztenderd szobáért két éjszakára (péntek-szombat) 109 eurót fizettünk, ami roppant korrekt ár Bécsben, különösen úgy, ha hozzáteszem, hogy ebben benne volt a lemondási felár is. Foglalót ebben a konstrukcióban nem kértek, kicsekkoláskor fizettünk.

Hotel Doppio, Bécs

Az előtér

Ott tartózkodásunk alatt semmi rendkívüli nem történt. A szoba tágas, tiszta, letisztult dizájnú, nagy és kényelmes ággyal, ingyenes, gyors internettel, bőséges pakolóhellyel, a négy csillaghoz képest is nagy fürdőszobával.

Az autók számára egy nagy, szabadtéri parkoló van a szomszédban, egy felüljáró alatt. A bejárata elég trükkös (a Rinnbröckstrasse felől), viszont ingyen van. (A bejáratnál jegyet kapunk az automatából, amit majd a recepciónál érvényesítenek a kijáráshoz.)

Hotel Doppio, Bécs

A parkoló

Ahogy korábban írtam, a szálloda egyetlen hátránya az elhelyezkedés.

A környéken nincs túl sok étterem, söröző vagy ilyesmi (mi egyet sem találtunk), még egy gyorsétteremért is jót kell sétálnunk Simmering – nem túl izgalmas – főutcáján.

A parkoló

A szálloda előtti utca. A fotó a villamosmegállóból készült. Háttérben a szálloda.

A legközelebbi metrómegálló a Zepperestrasse (U3) kb. 800 méter gyalog, de a viszonylag sűrűn közlekedő 71-es villamos a szomszédban áll meg. Ezzel átszállás nélkül 15-20 perc alatt elérjük az a belvárost, mondjuk az Operaház és a városháza környékét.

A szállodát az üzletembereken kívül láthatóan előszeretettel használják egy éjszaka erejéig a városon átutazók is, de utánunk egy busznyi koreai turista jelentkezett be.

Értékelés: 8/10

A szálloda honlapja



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés