Hónap szerinti archívum: február 2011


Álom nehéz táskával

Este van, sötét, de kellemesen jó idő. Kint vagyok valahol a természetben, de az is lehet, csak városszél. Ismeretlen emberekkel álldogálok, akiket valamiért mégiscsak ismerek. Kiderül, futóverseny rajtja van.

Mindenki elindul, de nekem vissza kell fordulnom, esetleg el sem tudok indulni azonnal, mert magamhoz kell vennem egy nehéz táskát, afféle kis bőröndöt. Van vagy 10-15 kilogramm.

Mire elindulok, a többiek már elég messze járnak. Utánuk iramodok, kezemben a táska.

Aztán látom, hogy még a teherrel a kezemben is gyorsabban futok, mint a mezőny, így elég gyorsan utolérem őket.

„Ezért jó, hogy edzésben vagyok” – vonom le a következtetést, majd szép lassan beelőzök mindenkit.

Aztán felébredek.


Bahrein: nem olyan bonyolult a világ, mint amilyennek látszik?

„Azért bonyolultak ezek a dolgok” – magyaráztam két évvel ezelőtt a Szigeten egy fiatal iráni nőnek, aki történetesen férjével az előző évben Londonba menekült Iránból, és éppen magyar körúton voltak.

“Dehogynem egyszerűek, és ezt pont nektek kell a legjobban tudnotok 1956 miatt” – válaszolta a hölgy.

Mindez a párbeszéd az alábbi, meglehetősen durva videó miatt jutott eszembe. Négy nappal ezelőtt töltötték fel, és a kis, számunkra egzotikus, alig létező országban, Bahreinben készült.

Legyen a címe mondjuk szabadságvágy kontra zsarnokság. Nehéz felejteni.


Telemarketing

Szeretem, mikor – mondjuk egy kellemesen fáradt péntek este vagy egy álmos hétfőn reggel – egy ismeretlen hölgy felhív az Iksz Kft. nevében, hogy gyors egészségügyi felmérést végezzen, vagy közölje, nyertem valami hétvégét egy fasza kis szállodában.

Ilyenkor mindig vívódom. Hogy kimondjam azt, amire gondolok, egyenesen, betonra, vagy vegyem tekintetbe, hogy aki telefonálgat, ő sem jókedvében teszi: nem volt más munkahely. Általában a második verzió győz, és egy mondat után határozottan, de udvariasan félbeszakítom. Legalább ne dolgozzon feleslegesen a szerencsétlen.


Kurva világ

Ahogy hallom, a vállakozói szféra után a kurva világ elérte az állami, önkormányzati intézmények szintjét.

Ha nem lett volna tudomásom a reálgazdaság kínszenvedéseiről, azt mondanám, hogy horror történeteket hallottam a helyi oktatási, kulturális, államigazgatási intézmények mindennapjairól.

Két év válság után viszont a horror már nem annyira horror. Csak szomorú.


Nemzeti Adó és Hûbele ….

A magyar hivatalnokok internet-kultúráját tükrözi, hogy aki úgy gondolja, hogy a gigantikus új magyar intézmény, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hivatalos honlapját a www.nav.hu címen találja, az téved.

Ott ugyanis valami egész más van. Valaki olyan, aki korábban ébredt.

A hivatal a könnyen megjegyezhető www.nav.gov.hu címen érhető el.


Velentin

Már ennél komolyabb kügyekben is változott meg a véleményem alapjaiban, így simán lehet, hogy egyszer önfeledten és kacagva ünneplem ezt a Valentint is, de egyelőre nem bagyon tudom beleélni magam.

Olyan izés.


Csendélet atomerõmûvel

Aki ismernek, tudják, hogy inkább atomerőműpárti vagyok, mint nem (más csak azért is, hogy az legyek), így aztán lelkesen beszélgettem a Fő téri busz házigazdájával.

Mivel hivatalos interjút nem tudott adni, magánemberként csevegtünk el az energetika rejtelmeiről, melyekről nem lenne sem érdemes, sem ildomos itt beszámolnom. (Meg kiderülne, hogy mennyire értek hozzá.)

A beszélgetés melléktermékeként kaptam néhány katalógust is, melyeket csak most volt időm és (atom) energiám kinyitni.

Tanulság: szép a paksiak lelkes hozzáállása a nukleáris megoldásokhoz, de olykor mintha kissé túllőnének a célon.

Szkennelek néhány csendéletet „A paksi atomerő építése közös ügyünk” prospektusból (a képaláírásokat megtartottam):


Elektronikus ügyintézés

Ha 10 ügyintézői ablak van egy bank, közszolgáltató vagy multinacionális cég ügyfélterében, akkor ott háromnál az ügyfelekkel foglalkoznak, a maradék hétnél a monitor bámulása és az egérrel történő kattintás történik. Az egeret olykor óvatosan és sokatmondóan odébb görgetik.

Ha kevesebb vagy több az ügyintézői ablak, akkor az aktív és a passzív ablakok száma is arányosan növekszik vagy nő.

Mindezt az ügyfelek kis sorszámmal a kezükben fegyelmezetten tudomásuk veszik.

Hiába, az elektronikus ügyintézés forradalmasította a viszonyokat.