Nap szerinti archívum: 2009.július.9 [17.47]


Még az is lehet, tényleg fejlõdik az ország

Az utóbbi hetekben, hónapokban volt szerencsém elég sok helyen megfordulni a Dunántúlon, olyan helyeken is, ahol 8-10 éve nem jártam.

És ha levettem a fekete szemüveget, észrevettem, hogy bizony történtek ebben az országban pozitív változások is.

Ezek jó része azokon a területeken észrevehető, ahol nem működik állami tevékenység. Hiába a mindent átszövő korrupció, politikai eszementség, közéleti apátia, a nép egy jelentős része egyszerűen teszi a dolgát. Lenyírja a füvet a ház előtt, összeszedi a szemetet, virágot ültet, oda is, ahova korábban nem.

Ráadásul ebbe az önszépítő tevékenyégbe mintha az önkormányzatok is beszálltak volna.

A végeredmény így az, hogy a falvaink, kisebb városaink – talán a nagyobbak is – egyértelműen rendezettebb képet mutatnak, mint korábban. Legalábbis Dunántúlon, hogy keleten mi van, azt nem tudom.

Szóval nagyon úgy néz ki, hogy mennének itt a dolgok, ha a kormányt, az államot, Budapestet és az ehhez hasonló apró, gátló tényezőket kiiktatnánk a rendszerből.


Vér, Visegrág és Indesit mosógép 3

Azt hiszem, itt az ideje külön rovatot nyitni a figyelemre méltó sajtóanyagoknak.

Ma egy ilyen levél jött:

——————————————–

Véradás a Visegrádi Palotajátékokon Indesit mosógépért

Kedves Kolléga!

A Magyar Vöröskereszt és az Indesit Company együttműködésének köszönhetően vért adni idén nyáron nem csak fontos, hanem érdemes is lesz. A háztartási gépeket forgalmazó cég ugyanis a Vöröskereszttel karöltve gasztronómiai fesztiválokra látogat el, és a véradóknak kedvezményes vásárlásra jogosító kuponokat ajándékoznak, valamint értékes gépeket sorsolnak ki közöttük. Július 11-12-én például a Visegrádi Palotajátékokon.

——————————————–