A Thököly utcai plakátot is meghekkelték



Talán emlékeztek rá, két héttel ezelőtt a Thököly utcai óriásplakát kapcsán itt a blogon osztottam az észt a kormány meglehetősen sajátságos kommunikációs technikáiról.

A like-ok számából azt a következtetést vontam le, hogy talán nem vagyok egyedül nézeteimmel, ami mindenképpen hízelgő, merthogy – gondolom ti is észrevettétek – nem is olyan egyszerű erről a témáról értelmesen beszélni a környezetünkkel.

Bizony, a kormány meglehetősen ügyesen lovagolja meg a migrációs hullámot. Hogy mennyire hisz a maga generálta ribillióban, azt nem tudom, és azt sem tudom eldönteni, hogy melyik a rosszabb: ha tényleg így gondolja, vagy ha mindez csak egy hidegfejű hatalmi játszma része.

Arra viszont számítani kell, hogy a kérdés szinten tartásához további erőfeszítésekre és ötletekre lesz szüksége, hiszen Magyarország száz problémája közül az illegális bevándorlás körülbelül a 79. helyen tanyázik. Márpedig az őszi népszavazásig mindenképpen gondoskodni kell arról, nehogy a többség is véletlenül így gondolja.

Az országos és helyi média hírei alapján nem a szombathelyi Thököly utcai plakát az első a sorban, amit meghekkeltek; ami nem is csoda, elég magas a labda.

Ami talán figyelemre méltó, az a professzionalitás.

Meghekkelt Brüsszel-plakát Szombathelyen a Thököly utcában.

Meghekkelt Brüsszel-plakát Szombathelyen a Thököly utcában

A mobillal készült fotón talán nem látszik, de a plakát aljára ragasztott felirat nem esti és eseti amatőrök trollkodása, akik otthon lelkesen kinyomtatták az A4-es papírokat, majd azokat kacagás közben Technokollal felapplikálták az eredetire.

Nem, kérem, ez ipari munka. A feliratot komoly gépen, valószínűleg nyomdában készítették, és szakemberek ragasztották oda.

Ezek szerint még van valamilyen szervezett ellenzék.

Ez a kérdés, mármint az ellenzék szervezettsége, már csak azért is fontos, mert nagyjából ezen múlik az ország sorsa.

A folyamatos mozgásban levő Jobbik egyelőre kormányképtelennek és vállalhatatlannak tűnik, a baloldal pedig nem tudja átlépni saját méretes árnyékát, és nem is tűnik úgy, minta ezen változtatni tudna vagy akarna.

Mindez azért aggasztó, mert nem vagyok biztos benne, hogy a Fidesz nem lépné-e át az a bizonyos vonalat, ha úgy adódna. Ahogy a plakátkampány és a „nemzeti nagytőkés réteg kiépítése” is mutatja, gátlásaik nincsenek.

Márpedig valakinek jó lenne kordában tartani a láthatóan egyre szürreálisabb vidékekre kalandozó fiúkat.

Ami a plakát üzenetét illeti: Nemcsak az komikus, hogy a kormány célpontja az a Brüsszel, amelynek köszönhetően csak épült errefelé ez meg az az utóbbi években, de az is, hogy tényleg töketlen. Elvégre az EU nemcsak „a nemzeti nagytőkés rétegünk kiépítését” finanszírozza, hanem áttételesen a saját magát fikázó plakátkampányt is.

Próbálná meg valaki ezt a játékot eljátszani Washington vagy Moszkva ellenében.

Nem csodálnám, ha az Európai Uniótól elszakadni kívánó britek – és mindenki, aki menni akar – ezeket a Thököly utca plakátokat használnák fel az elszakadás melletti végső érvként, ezzel bizonyítva az EU totális inkompetenciáját.

És akkor megint mindenki boldogan kapirgálhatna a saját akolszagú, dohos szemétdombján.

Jó lenne nem eljutni odáig.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés