Esti zenehallgatás – Savages: The Answer



Mostanában nem könnyű belőlem előcsalogatni azt a bizonyos borzongást, de ezeknek a londoni lányoknak sikerült.

Még mielőtt nagy könnycsorgatás közben nekiállunk temetni a rockzenét, és párás szemmel linkeljük be az ACDC-t vagy a P. Mobilt, talán nem árt körülnézni a friss felhozatalok ügyében.

Kis keresgélés után ugyanis olyan kincsekre bukkanhatunk, amelyek után már a Quimby-hez sincs nagyon gusztusunk.

Bizony, az új generáció is lelkesen pengeti a húrokat, és a végeredmény – ha hiszitek, ha nem – nem ritkán kifinomultabb, magasabb szintű, mint a néhány évtizeddel korábban született, mára klasszikussá érett művek.

Arról ezek a fiatalok nem tehetnek, hogy a világ kevésbé igényli a karcosabb vagy mélyebb dalokat, aki öntörvényű, nem könnyen értékesíthető produkcióval rukkol elő, az nagyon nehezen járható úton indul el, Magyarországon szinte járhatatlanon.

Hogy miért alakult így, azt biztosan sokáig lehetne ragozni, de ez most talán hanyagolható szál.

Számomra fontosabb, hogy a Savages zenekar “The Answer” című dalának hosszú idők után sikerült bőrömre és az alá varázsolnia azt a bizonyos jól ismert borzongást.

Ha nagyon mondanom kellene valamit, azt hiszem, ezt a videót jelölném az utóbbi év legjobbjának.

Ezzel a dallal a londoni lányoknak az sikerül megtalálniuk azt a keskeny kis ösvényt, ami az eredetiség, az ösztön, a káosz, az intelligencia, hitelesség, az őrület és a női érzékenység találkozásánál bújik meg.

Merthogy női zene ez, persze, csak éppen nem a pislogó műszempillák vagy a mellimplantátumok szemszögéből.

A dal refrénje szerint egyébként a szeretet, a szerelem a válasz.

Nehéz cáfolni.

És végre egy dal, amely méltó videoklipet kapott.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés