Valójában egyre lesújtóbbak ezek a számokAz Economist ma tette közzé ezeket a gazdasági mérőszámokat. Biztos vannak, akik ezeknek is örülnek.

Egy nagyon hosszú nap után későn este csak egy villámlátogatást akartam tenni az internetre, hogy utána azonnal olvasólámpát kapcsoljak, de a gaz Facebook elém tette az Economist mai cikkét.

Először legyinteni akartam az egészre, hogy na és mi van akkor, Tóni, ezen te nem tudsz változtatni, no meg a tényeknek mostanában nincs nagy keletjük.

De aztán mégis kimásoltam nektek ezt a két friss táblázatot, amelyek azt mutatják mennyire sikeres pályát futott be a magyar gazdaság.

Az első táblázat az egy főre jutó európai GDP-ket mutatja, míg a második a gazdasági növekedést.

Egy főre jutó GDP

Csodálatos eredmények, ezek szerint megérte a kísérletezgetés és az ország oligarchizálása.

Már csak három ország van mögöttük (Horvátország, Románia és Bulgária), de mind a három gyorsabban növekszik, mint mi.

Egy főre jutó GDP

Ha vigaszra van szükségetek, akkor az legyen az, hogy a lakosság 5 százalékához tartoztok, akiket érdekel az ilyesmi.

Aludjatok jól, álmodjatok szépeket.

Én legalábbis azt teszem.mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés