Zuhanyhíradó



Emlékszem, „ klasszikus” újságírói pályafutásom utolsó szakaszában túl sok hivatalos információhoz már nem jutottam hozzá.

Az évekkel korábban elkezdődött, hogy a hivatalok, intézmények folyamatosan elzárták az információcsapokat, még megkeresésre is nyögvenyelősen, semmitmondóan válaszoltak, vagy éppen sehogy. (Tisztelet a kevés kivételnek.)

Aztán az utolsó választási kampánytól kezdve rendszer lett, hogy a kormánypárt szelektálni kezdett, hogy melyik médiát hívják meg a sajtóeseményekre. Az érzékenyebb témájú tájékoztatókra először csak az ellenzékiek (Nyugat.hu) nem kaptak meghívót, aztán már mi, középen állók sem. Csak a barátok lehettek ott.

Nyilván azért, hogy ne legyen alkalma senkinek olyan kérdéseket feltenni, amikre csak kínos válaszokat lehet adni.

Információk persze az elzárt csapokból is szivárogtak, csak éppen nem volt könnyű velük mit kezdeni.

Nos, nemhivatalos információkhoz ma az uszodákban is hozzájutottam.

A – majdnem szó szerinti – zuhanyhíradó szerint kis kaki került a ventillátorba, azért várhatóan ebben az évben már nem indul ez uszoda felújítása.

Ezt támasztja alá, hogy az uszoda honlapján még szó sincs bezárásról, csak annyi van, hogy december hatodikán egy verseny miatt zárva lesz a létesítmény.

A szombathelyi uszoda öltözője

A szombathelyi uszoda öltözője. Innen nyílik a zuhanyzó.

A csúszást sugallja, hogy a helyi sajtó is hallgatásba burkolódzott, beleértve a pártközeli lelkeseket is.

Korábban úgy volt, hogy már novemberben bezár az uszoda, aztán nekiállnak a munkáknak, és – a korábbi zuhanyhíradók szerint – aki úszni akar, az majd az egyik szállodában teheti meg, illetve azt is hallottam, hogy sátrat húznak a Tófürdő uszodája fölé.

A szombathelyi uszoda felújítására egyébként 2,2 milliárd forintot fordítanának, ami a terveket (lásd videó) elnézve megbocsátható összegnek tűnik, feltéve, ha nem úgy járunk, az a Sportház esetében, ahol a megvalósult beruházás köszönő viszonyban sincs a korábbi látványtervekkel.

Az építkezéssel egyébként végre megvalósulna az, hogy a gyerekek akkor is tudnak pólózni, amikor a városlakók úsznak.

A szombathelyi uszoda belépőjegyeit egyébként sokan magasnak tartják, de szerintem még így is igen jó ár-érték arányúak, ha pedig ennyi marad a felújítás után is, akkor tényleg nem szólhatunk egy szót sem.

Hogy mi folyik a háttérben, arról meg úgysem tudunk. Maximum a zuhanyzóban hallunk ezt meg azt.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés