Elefántország



Az új kormányreklámok – miközben éppen beintettek a közoktatásnak, egy valagnyi közpénzt költenek ostoba önreklámozásra – csak megtősítettek abbéli hitemben, hogy a magyar politikai szereplőknek egyik legfontosabb jellemzője a nemtanulás.

Mindig ugyanazt a hibákat követik el, semmit nem okulva a korábbi tapasztalatokból.

Az első Fidesz kormány – többek között – ott rontotta el, hogy a kezdeti racionalitás után elkezdett kispályás ideológiák alapján döntéseket hozni, nem értve meg (vagy tényleg csak ennyit tudva?), hogy hiába hangosak a pálya melletti hazai drukkerek, sokkal többeket elidegenít ez a stílus, a nemzetközi nagypályákon pedig mindez teljesen értelmezhetetlen.

És most ugyenezt csinálja a második Fidesz-kormány.

A nemtanulás természetesen ugyanannyira jellemzi a baloldalt is. Aki nyitott szemmel jár, az látja, tudja, aki nem, annak meg úgysem lehet elmagyarázni, miért iszonyúan gázszagú a magyar szocialista párt.

A kulcskérdés az, mennyire elefánt a magyar választópolgár.

Nagy illúziónk ne legyenek.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés