Elindultak a Demokrata Körök 2



„Az MSZP és Mesterházy Attila örömmel üdvözli a megalakult első Demokrata Kört, ahol fiatalok és kevésbé fiatalok oszthatják meg véleményüket a demokráciáról, illetve annak manapság az Orbán-kormány által egyre durvább megsértéséről. Az MSZP reméli, hogy a kezdeményezés hatására minél több helyen jönnek létre Demokrata Körök, így is erősítve a fiatalság körében a demokrácia megóvása iránti igényt” – többek között ez áll abban a sajtóközleményben, melyet szombaton adott ki az MSZP.

Mostanában elég nehéz megmondani, hogy mennyire vehető komolyan az MSZP, illetve az, hogy mi a jócsuda ez a Demokrata Körök-projekt, amely egy kicsit emlékeztet a 2002-es Fidesz-vereség utáni Polgári Körökre. Ez utóbbiakat Orbán azért hozta életre, hogy összetartsa a csapatot, hogy aztán 2006-ban jól elkalapálják őket megint a szocik.

Mindenesetre ott lettem volna ennek az első Demokrata Körnek a megalakulásán, hiszen bizonyára volt hangulata, ahogy a fiatalok – csak úgy maguktól, spontán módon, de komolyan – aggódnak a magyar demokrácia mibenléte felől.

Sajnos a sajtóközlemény nem tér ki arra az apróságra, hogy hol történt a történelmi megalakulás, és azt sem tudjuk, kik az alapítók.

A magyar demokrácia irányvonala, illetve az állampolgárok ez iránti attitűdje amúgy tényleg izgalmas kérdés. De csak keveseknek. Túl keveseknek.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

2
Szólj hozzá!

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
jozingaathosa Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés