A Jobbik és az élelmiszer-kommandó



„A Jobbik élelmiszerkommandót hoz létre, amely szúrópróbaszerűen ellenőrzi majd a boltokat. A kommandó akár már a nyáron megkezdheti működését annak érdekében, hogy felleljék a rossz minőségű élelmiszereket” – ez a mai hír, amely teljes terjedelmében a párt honlapján olvasható.

Én meg arra lennék kíváncsi, hogy a valóságban hogyan is működik majd egy ilyen élelmiszerkommandó. Úgy értem, a kommandó lenyomja a bolt kilincsét, esetleg kinyílik a fotocellás ajtó magától, merthogy multikról van szó leginkább, gondolom, és utána mi van? Vesznek 10 deka parizert és elviszik egy laborba? Ehhez miért kell kommandó? Vagy a kommandónál lesz egy mozgólabor? És ha nem okés a parizer, nem fizetik ki? Hanem? Vagy hogyan?

A probléma persze létezik, mert ez ember el-eltűnődik a nyár végi, csillagfényes éjszakákon, hogy mi is lehet abban a virsliben, aminek 600 forint a kilója, vagy hogy a fenében lehet a legolcsóbb pont az a tej, amelyet egy fél kontinensen keresztül utaztatnak.

No de nem kellene legelőször egy EU-jogi kommandót létrehozni, és megnézni alaposan, hogy mit lehet csinálni, ha egyáltalán? Aztán törvényjavaslatba önteni és megcsócsálni a parlamentben a többiekkel? Vagy ennyire a Jobbik sem gondolja komolyan?



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés