Éjféli öntözőcsapat az utcában



Jobbam meglepődtem, mintha UFO-t láttam volna.

Szerintem tegnap éjjel történt. Éjfél után lehetett valamivel, még viribültem, ahogy most is.

Komolyabb gépjármű érdes hangja jött a nyitott ablakon keresztül. Először nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mondván, építkeznek, kukát visznek, afterpartiból hazafelé készülődnek, mittomén.

Aztán hogy 5-10 perc múlva, mivel a hang még makacsul a közelben volt, megnéztem a forrását.

Akkor se lepődtem meg volna jobban, ha UFO-t látok.

Egy brigád – kb. két fős –  öntözte a kisfákat.

Egészen elérzékenyültem.

Szerintem mindannyian tudjátok az előtörténetet, hogy minden évben kiszáradnak ezek a szerencsétlenek, a város pedig minden évben újakat ültet.

De tavaly megfogadtam, hogy másként lesz.

És másként is van. Szinte minden este hordom a vödrökben nekik a vizet, és eddig még sikerült jó kondiba tartanom őket. Csak négy darabra van energiám, ebből kettő van a mi házunk előtt, a másik kettőt lelkiismeret-furdalásból öntözöm. A lelkiismeretem így sem tiszta, amikor látom a többit, de tényleg nem tudom vízzel ellátni az egész Wesselényi utcát.

Már éppen fotózni készültem magam, büszkeségtől dagadó keblekkel, vödrökkel a kezemben, hogy megmutassam, micsoda szorgos, felelősségteljes, természetszerető ember vagyok, amikor megjelentek ezek a fickók és ellopták a show-t

Ha jól számolom, most először jöttek a nyáron, de nem keressünk a kákán csomót, inkább bízzunk abban, hogy a többi szerencsétlen fának elég lesz ennyi a túléléshez.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés