Unortodox új padok a Gyöngyös partján



Minél tovább nézzük őket, annál furcsább gondolataink támadnak.

Az új köztéri bútorok kirakásához nyilván a januári mínusz 10-15 fokok az ideálisak, így először majdnem örültem, hogy végre új padok kerültek a házamhoz közeli Gyöngyös folyóhoz. Aannál is inkább, mert volt úgy, hogy nehéz napokban onnan a fák alól hallgattam a víz megnyugtató csobogását.

Az új padokból ez nem biztos, hogy menni fog.

Pad a Gyöngyös folyónál

No nem mintha nem lehetne rájuk leülni, még térkő is van alattuk meg minden, csakhogy elég messze vannak a barátságostól.

Nemcsak azért, mert a vasaknak kellemetlen éle van, pont olyan, mi miatt elbontották a szocialista játszótereket, hanem mert a padok közepén egy szintén balesetveszélyesnek tűnő fémlemez feszül.

A különleges konstrukciónak köszönhetően két egymáshoz tartozó ember csak szerencsétlenkedve tud leülni egymás mellé. Vagy egy méterre elválasztja őket a fém, vagy kényelmetlenül egymás mellé préseli.

Pad a Gyöngyös folyónál

Mivel nem hiszem, hogy erkölcscsőszök akciójáról lenne szó, csak arra tudok gondolni, hogy a város így módon üzent hadat a környékbeli parkokat ellepő hajléktalanoknak.

Egy hajlított vasdarabot odacsavarozni mégiscsak egyszerűbb, mint valami épkézláb megoldási ötlettel előállni.

Mi meg majd úgy és oda ülünk, ahova tudunk.

És örüljünk, hogy nem kötelező.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés