Személyes szombathelyi árvíz



Fontos fekete-fehér fotóval.

„Nézd mit találtam a fiókomban, miközben régi fényképeket kerestem az osztálytalálkozóra” – mondja a szomszédom, és mutatja az alábbi képet. Majd hozzáteszi: „Tedd fel az internetre, talán érdekes másoknak is.”

A fénykép hátuljára valaki ceruzával ezt a dátumot írta: 1965. április 23.

Ez itt a házunk a Wesselényi utcában, ami akkor még nem volt a házunk. A fotó hátulján levő évszám szerint a dátum 1965. április 23.

Ez itt a házunk a Wesselényi utcában, ami akkor még nem volt a házunk. A fotó hátulján levő évszám szerint a dátum 1965. április 23.

Miközben az ország másik szegletében fiatal szüleim az egyéves születésnapom megünneplésére készülődtek, addig Szombathelyen árvíz tombolt és rombolt.

Méghozzá olyan, amire máig élénken emlékeznek az itt lakók, és az élmény gyakran felbukkan a magánbeszélgetésekben. (Az árvíz okairól és eseményeiről többek között itt olvashattok.)

Ugyanaz a helyszín. 2016. március 19.

Ugyanaz a helyszín. 2016. március 19.

Az árvíz után mindössze 45 évet kellett várni, hogy megépüljön a lukácsházi víztároló, ami elvileg megakadályozza, hogy ilyesmi még egyszer megtörténhessen.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés