Esti zenehallgatás: Csillag vagy fecske, Csík zenekar nélkül



A laptopom MP3 könyvtárát bogarászva az imént bukkantam a Kispál és a Borz búcsúkoncertjének a lemezváltozatára.

Sajnos sem a lemez (Napozz Holddal), sem a koncertfilm nem lett igazán jó, de „végül is mindegy is”, a „Csillag vagy fecske” gyakorlatilag mindig a fejemnek abba a bizonyos csücskébe csúszik.

Most már elárulhatom: amikor néhány évvel elezőtt a magyar dal napján körkérdést kaptam, ez volt a másik jelöltem.

Érdekes, hogy a dalnak nincs teljes értékű változata a YouTube-on, vagy a Csík zenekaros, irritáló verziók bukkannak elő, vagy a rajongók által mobillal rögzített digitális melléktermékek.

Még a fentebb említett koncertfilmes a legjobb, annak ellenére, hogy a „klip” elején vagy másfél percig a koncertre készülő zenészek meglehetősen érdektelen párbeszédét halljuk:

A koncertfilm szombathelyi bemutatójáról egyébként korábban részletesen írtam, a Kispál meg előbb-utóbb sorra kerül a privát rocktörténeteimben.

Önkényes sorkiemeléseim:

“Minden föld bevetve
Minden nő rendbe
Na, ezt hagyom itt neked
Te csillag vagy fecske!

Maradj otthon, nézzél TV-t
Töksötét vonatokat mutat minden csatorna
Mennek utas nincs egy se
Csak a büfékocsiban állnak (részegen)
Ketten, amelyik rosszul van az vagyok én”



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés