A gyanú miatt lemondott



Csak ritkán szoktam a blogomba máshonnan kiollózott cikket hosszabban közölni, de ez a ritka alkalmak egyike.

Egy német politikus távozott, mert felmerült a gyanú, hogy megpróbálta befolyásolni a közmédiát.

Tehát nem azért, mert befolyásolta, hanem mert gyanúba keveredett.

Magyarország tudjuk nem Németország, ami önmagában nem baj, de gondolkodjunk el, hogy hány magyar – országos és helyi – politikus maradhatna a helyén, ha a német mérce lenne nálunk is általános.

No lám, mindjárt tisztábban látunk, ha akarunk.

“A közmédia befolyásolásának gyanúja miatt távozott a bajor CSU szóvivője

Lemondott csütörtökön a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szóvivője, miután gyanúba került, hogy nyomást gyakorolt egy országos közszolgálati televízióra.

Hans Michael Strepp egy szerdai újságcikk szerint megpróbálta megakadályozni, hogy a ZDF közszolgálati televízió híradója beszámoljon a legnagyobb ellenzéki erő, a bajor szociáldemokraták kongresszusáról. A müncheni Süddeutsche Zeitung értesülését a híradó szerkesztősége megerősítette. A szóvivő tagadta, hogy nyomást akart gyakorolni. A híradó tudósított a kongresszusról.
Az ügy felháborodást váltott ki, a közmédia befolyásolása ellen tiltakozott egyebek között a német országos újságíró szövetség (DJV).
A botrány miatt a szóvivő csütörtökön a felmentését kérte Horst Seehofer pártelnök-miniszterelnöktől, aki eleget tett a kérésnek.” (MTI)



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés