Mert érdemes



Kapcsoló

Nincs bizonyítékom, mert a munka hevében nem látszott fontosnak annak dokumentációja. De talán van nálatok annyi hitelem, hogy igaznak hiszitek – amúgy egy szokásos jelentéktelen apróságról szóló – beszámolómat.

A fényképen a „híres” olvasólámpám látható. Olcsó, egyszerű verzió, nagy előnye, hogy LED-es, áramfogyasztása minimális, így lelkiismeret-furdalás nélkül tudom átolvasni az éjszakákat, hajnalokat.

A szerkezet néhány hete furcsán kezdett viselkedni, elhalványult, pislogott, lüktetett vagy elcsendesedett. Látványnak kétségívül izgalmas volt, az olvasás élményét azonban nem segítette elő.

Először a LED-re gyanakodtam, aztán kiderült, a kapcsoló a kontakthibás. Addig örültem a hiba felfedezésének, amíg nem láttam, hogy a kapcsolón nincs csavar, egybe van öntve, ami az olcsó (IKEA) cuccoknál nem ritka.

Először le akartam vágni a zsinórt, mondván, majd nézek rá valamit a pincémben levő varázsdobozomból. De a csípőfogó előtt adtam még egy esélyt a szerkezetnek, a zsinór mellett bekínoztam a kiscsavarhúzót és erőből szétbarmoltam.

Jól tettem.

Mint kiderült, a rombolás nem volt jóvátehetetlen. A rézsarukat (vagy miket) letisztítottam, majd az egészet ügyesen (tényleg) összepattintottam.

És most világít szépen, hálásan, és barátkozik hajcsattal.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés