A fejlõdés fogalma



fejlődés

Ennek a bejegyzésnek a vázlata hagyományos módszerrel született.

A 20 év alattiak talán el sem tudják képzelni.

Tehát elővettem egy darab papírt, olyant, melynek a másik felére korábban már dolgoztam valamit, de a hátulja tökéletesen alkalmas még az efféle feljegyzésekre.

Aztán elővettem az Értelmező kéziszótárt, és megnéztem a „fejlődés” szó jelentését.

„A teljesebb, bonyolultabb, magasabb rendű minőségi állapot felé irányuló mozgás, változás” – írja az 1978-as kiadás; amikor még egyértelmű volt, mit is értenek a „magasabb rendű” fogalom alatt.

Én viszont most elbizonytalanodtam, hogy magasabb rendű-e a szövegszerkesztő, mint egy toll és egy fehér papír, illetve hogy a Wikipédia felette áll-e a nyomtatott lexikonoknak.

És egyáltalán, merre is haladunk ezzel a mai mozgásunkkal. És ha rossz az irány, nem kellene legalább lassítani kicsit.

„Lassíts kicsit, hékás!” – Ez az új blogrovatom címe. Próbálom majd elmagyarázni, mik motoszkálnak a fejemben. Akkor is, ha senki nem olvassa.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés