Banán és bicikli



járművek

Mikor nagyritkán valaki megkérdezi a véleményemet, hogy megérte-e a rendszerváltás, mindig gondolkodás nélkül rávágom, hogy „igen, mert most lehet banánt kapni”.

Hogy a banánon kívül mennyi értelme volt a nagy felfordulásnak (mondjuk lehetne vitatkozni, hogy elég nagy volt-e), az már nehezebb ügy.

Mindenesetre amikor reggelente a biciklimet leparkolom az irodatömb előtt, menetrendszerűen lekönyvelem, hogy a banán mellett a biciklipark (mellékelt ábra) látványos javulása is a rendszerváltás mellett szól.

Nem azt mondom, hogy önmagában ez döntő fontosságú elem, még azt sem, hogy a 18 sebességes Shimano váltó nagyobb garancia a boldogságra, mint az egykori Fecske félverseny szovjet biciklim, de összességében mégiscsak javult a helyzet.

És ez már két dolog, ami a rendszerváltás mellett szól.

Majd még próbálom bővíteni a listát.

(Tudom, és erre tanulság a mobilfotó is, hogy az autók is jobbak lettek, de ezt mégsem teszem a listára. Jó és hosszú magyarázatom lenne.)



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés