Bumfordi dolog ez a felsõoktatási bejelentés



Senki nem vitatja, hogy alapjaiban kell átalakítani a felsőoktatást, azon belül is a különböző szakok indítását és finanszírozását.

De egy mindent felforgató változást néhány héttel azelőtt jelenteni be, hogy le kell adni a jelentkezési papírokat, az jókora szakmai és politikai bumfordiságra utal, olyanra, amit nem lehet meg- vagy kimagyarázni.

Igazi magyar hűbelebalázsos amatőrizmus ez, amely csak a jogszabály készítőinek az elképzeléseire van tekintettel, levegőnek nézve a diákokat, szülőket, iskolákat, a józan észt és magát a valóságot is.

Sajnos szimbolikus az egész, és sajnos a fiamnak történetesen éppen most kell beadnia a lapot.

A sors fintora, hogy a lányom akkor érettségizett, amikor éppen a nagy formátumú Magyar Bálint reformálta az oktatást, és hát kiszivárogtak a tételek, lett is belőle balhé, kétszer matek érettségizés és hasonlók. Vannak élményeink.

A magyar politikának rendkívül fejlett érzéke van hozzá, hogyan utáltassa meg magát roppant hatékonyan a fiatalok között.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés