Megtakarításaim



Szombat délelőtti bevásárlói csúcsidő Pécs belvárosában. Az emberek le-föl vonulnak a hatalmas alapterületű, mindenféle könyvkincsekkel telezsúfolt Libri előtt, amelyben rajtunk kívül egy teremtett vásárló nincs, amíg bent nézegetünk, lapozgatunk, ácsingózunk.

„A Gutenberg-galaxisnak valószínűleg annyi” – könyvelem el magamban, aztán arra gondolok, hogy ha még ennél is nehezebb idők jönnének, nem nagyon tudnék mit kezdeni a megtakarításaimmal, melyek könyvekben vannak.

Mivel csak fennkölten vagy hamisan csengő idézetek jutnak eszembe, inkább nem írom le őket, de azt örömmel közölhetem, hogy egy másik pécsi könyvesbolt forgalmát alaposan feldobtam, amikor magamévá tettem három súlyosan leértékelt világirodalmi válogatást: német, osztrák és lengyel novellák, kötetenként 700-1000 forintért.

Irracionális és dacos megtakarítás idős koromra; a bankok meg a politikusok kéretik kint maradni.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés