Nap szerinti archívum: 2011.július.11 [19.46]


Nagy szórakoztatók

A modern újságírás egyik alapeleme a toposzok használata: az újságíró bizonyos szituációkban bizonyos kifejezéseket használ.

Ez megkönnyíti az újságírók dolgát, és az olvasó agya sincs túlterhelve. Az olvasók többsége ezt díjazza. Szakirodalom itt.

Mindez onnan jutott most megint eszembe, hogy olvasom az MTI képaláírásait.

A távirati iroda munkatársai nem cifrázzák, ha koncert, akkor ott a zenész mindig „szórakoztatja a közönséget”.

Ez néha szódával elmegy, néha azonban meglehetősen humorosan jön ki. Ma például az Exit fesztiválról ilyen képek érkeztek.
—————-

Újvidék, 2011. július 11. Nick Cave szórakoztatja a közönséget a Grinderman koncertjén Újvidéken, Délkelet-Európa egyik legnagyobb könnyűzenei rendezvényének helyet adó erődben, az Exit fesztiválon, 2011. július 10-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Beth Gibbons, a brit Portishead zenekar énekesnője szórakoztatja a közönséget koncertjén Újvidéken, Délkelet-Európa egyik legnagyobb könnyűzenei rendezvényének helyet adó erődben, az Exit fesztiválon, 2011. július 10-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

—————-

Történetesen mindkét előadó bent van a privát TOP 20-amban, így van némi fogalmam, hogy a “szórakoztatás” esetükben mennyire szerencsés szó.

Illusztrálom. Jó szórakozást:

és


A titkos Bartók Fesztivál 2

Hogy korábban kaptunk-e programot, arra már nem emlékszem, de a beharangozó sajtótájékoztatóra meg szoktak hívni. Idén már azt sem. Nem mintha biztosan elmentünk volna.

Hogy Szombathelyen zajlik ilyen rendezvény, azt onnan tudom, hogy a politikusok programjában előbukkannak az ilyen jellegű megjelenéseik, illetve hogy a Café Móló küldött egy plakátot.

Lehet az a baj, túl sokan olvassák a Kimozdulót, ami semmiképpen nem fér bele a Bartók Fesztivál alapkoncepciójába.

Pedig pár évvel ezelőtt még próbálták közelebb hozni az egészet az itt lakókhoz.

Valószínűleg feladták.

Én is.