Páros sörteszt: Heineken kontra Stella ArtoisSorozatunk második részében két nagy nemzetközi klasszikust engedtünk össze.

Megkímélendő olvasóinkat ezúttal nem írjuk le, hogy mi motivált bennünket a sorozat elindítására, és most kihagyjuk egy egyéb magyarázatokat is. De azért mielőtt valaki követ vetne ránk, esetleg olvassa el az előzményeket.

Miután első körben megállapítottuk, hogy a két, Magyarországon népszerű márka között mi nem sok különbséget találtunk, nemzetközibb vizekre eveztünk.

A második párbaj két nagy világnév között zajlott.

Heineken Stella Artois

A holland Heineken a világ egyik legnagyobb és legismertebb gyártója, és hasonlóan nagypályás a belga Stella Artois.

>Mindkettő 5%-os sör, és mindkettő ára egy kicsivel az átlag felett van. A Heinekent 219 forintért, a Stellát 239 forintért vettük a Sparban.

Megjelenésben némileg elütnek egymástól. A Heineken dizájnja nemcsak puritánabb, de ott virít rajta az ötágú vörös csillag, aminek Kelet-Európában különös mellékzöngéje van. A Stella címkéje valamiféle elnagyolt barokk.

Heineken Stella Artois

 

Szín tekintetében sem veszünk észre említésre méltó különbséget, viszont a Heineken illata egy fokkal kifinomultabb, és ugyanezt a különbséget vesszük észre az ízben is.

Többszöri és elmélyült kortyolgatás után egyértelműen a Heineken mellett döntünk, főleg úgy, hogy üvegje ráadásul 20 forinttal olcsóbb.

(Az írás eredetileg 2012 májusában jelent meg.)

Ön szerint?mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés