Wikileaks, James Bond és az Égető bizonyíték 2



Az túlzás, hogy túlságosan beleástam volna magam a Wikileaks-ügybe, már csak azért se, mert minél többet olvasok róla, annál zavarosabbnak tűnik az egész.

Annyit például megtanultam, hogy bármily homályos politikai jelenség esetén először célszerű feltenni az alapvető kérdést: Kinek az érdeke?

A gond az, hogy a Wikileaks esetében kapásból lehetne vagy öt logikus választ adni a kérdésre, és akkor még számításba sem vettem a romantikus forradalmár teóriákat.

Összességében hatalmas katyvasznak tűnik a sztori, ráadásul – cáfoljatok meg, ha nem így lenne – én még nem olvastam semmi olyan kiszivárgott cuccot, aminek tényleg valódi hírértéke lenne.

Akkor meg tényleg mi a túró ez?

Mintha csak az Égető bizonyíték című filmet néznénk:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=-v0O9rrDzgg&fs=1&hl=en_US&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b]

Amíg gondolkodtok rajta (haha), nézzetek meg néhány fotót, hogy milyen James Bond-körülmények között tartják a Wikileaks-szervereket.

wikileaks servers

A hely Stockholmban van, egy hegy alatti, atombiztos bunkerben. 6000 szerver duruzsol itt, kettő a Wikileaks-é.

További képek.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

2
Szólj hozzá!

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
jozingaathosa Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés