Csak egy kicsi hiányzik 3



Híd

Hónapokkal ezelőtt letört egy darab a szerkesztőség közeli gyaloghídról. Magyarországon valahogy még a beton is jobban mállik, mint a Lajtán túl, de ezt már megszoktuk.

Nagyobb gondot okoz, hogy a darab – ahogy a mellékelt ábra mutatja – a híd bakakocsiknak és kerékpároknak kialakított kis sávjának aljából törött le. Amíg megvolt, addig is nehezen kezelhető volt a 45 fokos emelkedő, de a mostani formájában gyakorlatilag járhatatlan. Kipróbáltam lefelé, majdnem fejre estem, ami látványosnak látványos lett volna, de nap mint nap annyira mégsem vonzó alternatíva.

Ennek következtében aztán nem erre, hanem a belvároson keresztül kerekezem, ami egyrészt jó, mert olykor oda tudok integetni olyanoknak, akiknek jó odaintegetni, másrészt nem annyira jó, mert mintha az autósok azon versenyeznének, hogy ki tud minél kisebb távolságból elmenni mellettem.

Az a mai politikai izgalmakról jutott eszembe, hogy egy-két képviselő, ha nagyon nekidurálná magát – valami zsákos cucc, egy kis vasalat és egy művezető segítségével – pár óra alatt biztos ki tudná pótolni faszán a hiányzó betont. A bringások, a babakocsisok és a képviseleti demokrácia nagyobb örömére.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

3
Szólj hozzá!

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
jozingakiscsákó Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés