Milyen legyen egy másolt cd? 3



Nem vagyok nagy híve a másolt lemezeknek, nincs is belőlük sok, az összes állományom talán 5 százaléka ilyen.

De minden bizonnyal növekedni fog ez az arány. Úgy érzem, ez nem annyira az én fukarságomon múlik, sokkal inkább a lemezipar kapzsiságán, de ezt a szálat most nem bontanám ki.

Jobban izgat a kérdés, hogy hogyan lehet esztétikus másolt cd-t előállítani. Most úgy gondolom, a színes cd-lemezek afféle kompromisszumot jelentenek. Főként ha megoldható lesz, hogy fehér színnel írjak sötét alapokra. Egy fehér iront már beszereztem (annyira nem volt olcsó), most már csak a betűvetést kell esztétikailag elfogadható szintre hozni.

tricky

Mielőtt valaki felveti a kérdést, a másolás jogi oldalát egy 2005-ös cikkben azt hiszem, már alaposan körüljártam.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

3
Szólj hozzá!

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
kleinhappeljozingaRose Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés