Figyelem, figyelem!
Szeptember 13-án (szombat) 14 órakor főzőverseny veszi kezdetét a Múzeumfaluban, amelyen indul az ALON csapata is.
Minden érdeklődőt várunk.
Figyelem, figyelem!
Szeptember 13-án (szombat) 14 órakor főzőverseny veszi kezdetét a Múzeumfaluban, amelyen indul az ALON csapata is.
Minden érdeklődőt várunk.
Ha borsot kivonjuk, a maradékot összeadjuk, meg még tüzet is gyújtunk alá, akkor ez egy paprikáskrumpli csipetkével.
Csülkösbab,babgulyás mindkettő jó választás.Nemigazán lehet egyiket sem elrontani.Babgulyáshoz van az a nagyszemü vesebab.Igazán ütős.Bevállalható.
Felőlem lehet bab. Én nagyon szeretem. Azt azért elmondanám, hogy a paprikáskrumliféle gombával, csipetkével, jó kis házikolbászal, kis tejfellel megbolondítva, elkészítési ideje aprítással, tűzrakással, és a folyamatos tüzeléssel együtt másfél óra, a csülkös babé 3 óra. Minimum.
(Esetleg szakadó esőben, vagy tűző napon.)
Csak semmi csülök. A bab, az viszont jöhet. Az én fejlődési tempóm szerint ami a rántott húshoz hasonló, az tolerálva van, amiről meg nem úgy vélem, az a rögtönítélő bíróság előtt felel magáért. Lassan veszem ugyanis az akadályokat és csülkös bab még a messzi távlat, vagy távol, mindegy, mindenesetre még nem aktuális. Szoktam is mondani a rokonságom nőtagjainak, akik főznek, hogy ha részükről e téren nagyon igen, akkor részemről legalább annyira nem. Nagyon csúnyán tudok nézni az asztalvégéről arra, ami nem tetszik. 🙂
Csak az a baj, hogy a hétvégén is kénytelenek leszünk ittmaradni a nagyvározsba’. Vagy házat veszünk, vagy benzint. 🙁
De Ti egyetek jót!
No, akkor most mit eszünk? :)))
A döntéshez felajánlom:
– fél rúd igazi békéscsabai kolbi van a hűtőmben
– van szárított gombám – igazi, erdei – egész keveset beáldozok a közösbe…
Igy se rossz,hogy tegyük össze amink van alapon főzünk:)
Kérünk szépen egy jó szaftos,fűszeres ,cupákolós, élménybeszámolót!!Az esemény sava, borsa benne legyen.Had tunkoljunk egy jót!!
Majd csinálunk jó kis bográcsolást a kertben. Már kinéztem, hol lesz a tűzrakóhely. (Talán kicsit túlságosan előre gondolkodom. Talán kicsit.)
hát eről lemaradtam, épp más programom volt, pedig most megismerhettelek volna benneteket… lesz ugye legközelebb?
kiscsákó , Te is jössz?
Gyerekek, gyerekek. Értő néma olvasás:
1) “Az ALON két szakácsnője az idén tárkonyos-mustáros pásztorlevessel rukkol elő.”
2)A ” versenyt egyébként a házigazdák nyerik.”
Tárkonyos mustáros zuza levest azt ettem már.Mitől volt pásztorleves???? Puli söndörgött a bogrács körül???
Az igazán kedves gesztus,hogy a házigazdák nyerik a versenyt.Milyen kajával szakítottak????
Tóni, sorry, DE ha ennyire le vannak jáccva a meccsek, akkor ne kérjétek a mi lelkesedésünket, mert így (ismét) füstbe mentünk, és ez nem kóser!!
Nem nyerni megyünk ki, hanem a buli kedvéért és a társaság miatt. Meg persze inni… 😉 Aligha hiszem, hogy Szombathelyen bármi díjat is nyerhetnénk, legyen az még egy ilyen jelzésértékű csekélység is, mint ez. Lejt a pálya, és dolgoznak az érdekek. Már megtanultunk vele élni. Nem kell aggódni, meg kétségbe esni, így is van bőven helyünk a Nap alatt.
Jó azért ne szálljunk el. Ez egy frankó kis főzőverseny volt. Nem lejtett itt a pálya sehova. Más területen viszont igazságod van tenéked.
Ja, ne kiábáljunk farkast, ahol nincs. Én ott sem szeretek kiabálni, ahol van. Ha egyáltalán van valahol.
Hékás, én nem az eredményt feszegettem!!! Ha A Vezetőség a blogosok ötleteit várja, és megállapítódik itt a blogon egyfajta csülkösbab, mint fincsi főznivaló, akkor nekem spec. fura azt olvasni, hogy tárkonyos leves készült.
Na.
Csakis erre céloztam.
KI
kiálltott
ITT
farkast????
:))
No de mi legyen a bográcsban?