Sztornó és Rózsakert vendéglő 3



Nem tudom, ki látta, tegnap este ment a Dunán a Sztornó című magyar film, Lovasi András főszereplésével.

Néhány konklúzió:

1) A film az átlagnál jobb, néhány vonatkozásában feledhető, másban kimondottan jó, Lovasi András azonban még ennél is jobbat érdemelt volna.

2) A család nőnemű fele kb. 2,7 másodperc erejéig feltűnik a filmben. A családi vonatkozást erősíti, hogy a jelenet történetesen az öcsém volt középiskolája előtt van.

3) Az tetszik, hogy vidéki, pécsi filmet csináltak, a helyszínek nagyon pécsiek, a lepangott vidámparktól kezdve a lakótelepi padokig. A távoli és az események szempontjából jelentéktelen főváros egy kétperces jelenettel le van tudva. Még Kecskemét is fontosabb.

4) A legfontosabb: Úgy tűnik, hogy van remény arra, hogy még üzemel a Rózsakert nevű vendéglátó-ipari egység, egykori kedvencem (lásd a felső képet a film forgatásáról). Amikor az utóbbi évtizedben arra jártam, mindig be volt zárva a hozzá vezető vaskapu, pécsi ismerőseim meg csak a vállukat vonogatták, amikor azt kérdeztem, hogy mi van vele. A filmben egy jelenet itt játszódik (Csakányi Eszter dizőzként énekel), és láthatóan a bútorzat sem változott.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

3
Szólj hozzá!

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
devecserijozinga Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés