Leverték a turul fejét a magán Trianon-emlékműnélKár volt itt örvendeznem azon, hogy a szomszédos pelikán feje a helyén van.

Belekeveredtem ezekbe a parkos témákba, mint sün a rágógumiba, de nem tarthatom meg magamnak a szomorú felfedezésemet.

Néhány nappal ezelőtt afelett örvendeztem, hogy a szombathelyi Pelikán-parkban levő szobornak még mindig megvan a feje, és most tessék.

Ahogy a mellékelt ábra mutatja, a szomszédos területen levő magán Trianon-emlékmű egyik fő alakját, a turult közben megcsonkították.

Csonkított turul szobor

Ahogy a parkbéli pelikánt, úgy ezt a szobrot sem először rongálták meg.

Néhány éve ismeretlenek teljesen összetörték (a fotómon látszik is a javítás helye), de akkor néhány hónap múlva helyreállította a gazdája.

Mondjuk elég különös fétis, hogy valaki madárszobrok lefejezésében leli örömét.mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés