Napi reklám: Amikor teát neveznek el rólad a kínaiakÉs majdnem jól írták a Józing Toncsit.

Családunkban gyűjtjük, miként írták és mondták eddig közös vezetéknevünket. Hadd ne árulkodjak, de higgyétek el, csodálatos példák vannak a kollekcióban.

Nos, ehhez játékhoz járulok most hozzá.

Itt van ugyanis egy kínai gyógytea, amit nyilvánvalóan rólam (Józing Toncsi) neveztek el. Ugyan nem rémlik, amikor megbeszéltük, de hát olyan zaklatott az élet, fene sem emlékszik minden apró-cseprő kínai telefonra és szerződésre.

Józing Toncsi

A latin betűre való átíráskor történt ugyan néhány hang elcsúszás, de ennél sokkal durvább elírások és félrehallások is vannak a családi gyűjteményben.

Jiangzhi Tongshu

A tea egyébként kiváló méregtelenítő, a fogyókúrák remek kiegészítője.

Viszont a használati utasítás arra figyelmeztet, hogy kúra ideje alatt ne igyatok mellé alkoholt. Én sem teszem.mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés