Különleges fotók a Van, aki forrón szereti forgatásáról



Néhány nappal ezelőtt elcsíptem a tévében A Hyppolit, a lakáj-t. Az eredeti, 1931-es fekete-fehér verzió volt.

Bár már legalább ötször láttam, egyszerűen még sem volt erőm a távkapcsoló felé nyúlni. A karakterek, a helyzetek és párbeszédek még ma is, közel egy évszázad múlva is roppant szórakoztatóak.

Ami Magyarországon A Hyppolit, a lakáj, az a nemzetközi nagypályán a Van, aki forrón szereti (Some Like It Hot).

A filmet már többször megválasztották minden idők legjobb vígjátékának, és bevallom, ha nagyon töröm a fejem, akkor én sem nagyon tudnék hirtelen mást megnevezni.

Van, aki forrón szereti

Minden másodperce klasszikus, Jack Lemmon (Jerry), Tony Curtis (Joe) és Marilyn Monroe (Sugar) valószínűtlen módon ráérzett a témára és egymásra. (Az utóbbi kettő túlságosan is ráérzett. Néhány évvel ezelőtt derült ki, hogy a forgatás során a színésznő terhes lett Curtistől.)

Az 1959-ben bemutatott komédiát eredetileg színesben forgatták volna, de a két férfi hihetőbb női sminkje miatt végül is a fekete-fehér verzió maradt.

A közelmúltban ugyanakkor eddig soha nem publikált színes fotók kerültek elő a forgatásról. Ezek nemcsak azt mutatják meg, hogy milyen lett volna a film színesben, de azt is, hogy már a forgatás maga egy vígjáték volt.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés