A legrangosabb zenei fesztivál



Az autóban jobb híján Petőfi Rádiót hallgattam, miközben a hétvégén ide-oda átszeltem a Dunántúlt.

Egy idő után arra figyeltem fel, hogy a közszolgálatinak nevezett, valójában félintelligens öszvércsatorna folyamatosan valami „legrangosabb európai zenei fesztivál”-t emleget.

Eltelt egy kis idő, amíg rájöttem, hogy a szerkesztők az Eurovíziós Dalfesztiválra gondolnak.

Ez őszintén meglepett.

Merthogy az Euróvíziós Dalfesztiváltoz képest alig-alig van olyan fesztivál, amely nem számítana rangosnak.

ByeAlex Szombathelyen, éppen a magyar dal nap napján kínlódik

ByeAlex Szombathelyen, a magyar dal nap napján kínlódik éppen

Most nemcsak olyanokra gondolok, mint Glastonbury, Roskild, a Sziget vagy akár a Volt, de zenei felhozatalban vígan előzi a körmendi AlteRába is.

Az Eurovíziós Dalfesztivál tudniillik a műfaj paródiája. A jobb előadók ezt ügyesen jelzik a dalukkal, a rosszabbak tudtukon kívül válnak paródiává.

Tavaly ByeAlex-ről majdnem elhittük, hogy ő más, de aztán a szombathelyi Fő téren ősszel kiderült, hogy ó, dehogy más. Több mint kiábrándító volt élőben.

Egyedül vagyok azzal, aki úgy érzi, hogy a közszolgálati média kormányszócsővé válása kisebb bűn, mint a kulturális szemét értékként való megjelenítése?



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés