Egy hír és egy személyes élmény 1



Nem szoktam összekeverni a magánéletet és az újságírást, de annak, hogy ezt az MTI-hírt publikálásra érdemesnek tartottam, kétségkívül van egy csepp áthallása.

A céggel akkor kerültem kapcsolatba, miután az UPC-vel nem tudtam zöldágra vergődni, s úgy gondolták, hogy néhány száz forintért behajtóhoz fordulnak.

Mikor megkaptam a kedves (agresszív, megfélelmítő stb.) levelet az Intrum Justitiától, felhívtam a budapesti központot, ahol egy ügyintőző hölggyel beszéltem.

A hölgy stílusában leginkább az egy egykori Németország egykori tisztjeit idézte, akinek magabiztossága magasan verte a szellemi képességeit.

A beszélgetésre pontosan nem emlékszem, de arra igen, hogy amikor a római jogra hivatkoztam, azt mondta határozottan, hogy nem érti hogyan kerül ide a római jog, hiszen Magyarországon élünk.

De profin dolgoztak, mert egy idő után – rám nem jellemző módon, de annyi más dolgom volt, hogy – belefáradtam az egészbe, és befizettem egy sárga csekken az összeget.

A történetnek itt nincs vége, ugyanis a UPC – talán felismerve a tévedést – később visszautalta nekem a pénzt.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

1
Szólj hozzá!

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
upc on-line Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés