A görögök az én olvasatomban



Érdeklődéssel figyelem a görög eseményeket, van egy olyan gyanúm, hogy ami most történik ott, az sokkal jobban befolyásolja jövőnket, leendő mindennapjainkat, szombat estéinket és hétfő reggelinket, mintsem gondoljuk.

Akármilyen szögből közelítem meg a kérdést, mindig két olvasata van, melyek látszólag ellentmondanak egymásnak, valójában csak erősítik egymást.

Először is nyilvánvaló, hogy Görögországnak semmi keresnivalója az euróövezetben, ha a feltételeket komolyan vesszük. Amikor felvették őket, gyakorlatilag már akkor is csak mindenféle csúsztatásokkal, füllentésekkel, szemhunyásokkal ment, úgy, hogy mindenki tudta, hogy az egész csak papírmasé. Mint ahogy most is mindenki tudja, az országnak esze ágában sincs másként élni, mint korábban, hogy permamens csődben van, marad is, csak gáz lenne kimondani. Olyan nem európai.

Másrészt Görögország, magától lehet soha nem csatlakozott volna az euróhoz, oda úgy lökték be mások, és az, hogy tele van adóssággal,legalább annyira jó annak, aki a kölcsönt adta, mint aki eltapsolta. (A Provident-kölcsönöket is nagyobb biznisz odaadni, mint elkölteni.)

Azaz sok országnak és banknak nagyon is jól jött, hogy valahova ki tudja helyezni a pénzt, és minden bizonnyal ez lesz az oka, hogy az európai nagyfiúk nem fogják engedni, hogy Görögország idő előtt otthagyja a partyt.

A harmadik szempont, az én szempontom meg az, hogy Görögországban hihetetlenül kék a tenger.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés