Memóriakártyát meggányolni 2



Péntek este azt mondta a fényképezőgépem, hogy nem olvassa be az 500-as memóriakártyát (ehhez a géphez vígan elég), mert az írásvédettre van állítva. Hm. Nem emlékeztem semmilyen állításra, sőt még állítót sem láttam rajta. Összehasonlítottam a korábbi – más miatt rakoncátlankodó – 256-os kártyával, és rájöttem, hogy bizony hiányzik róla egy milliméter nagyságú sárga biszbasz, amit ide-oda lehet tolni a szélén. Ráadásul kinyílt, mint egy könyv, lehet látni a beleit. Ilyenkor válaszút előkerül az ember: vagy kidobja a francba, vagy nekiáll gányolni. Az utóbbi mellett tettem le a garast, addig sem ülök a monitor előtt.

Az operációra szombat reggel a kerti széken, fiam asszisztenciájával került sor. A 256-os kártyából kikínoztuk a biszbaszt, betettük az 500-ba, majd az egészet kétkomponensű Eporapid ragasztóval fixáltuk. Franciakulccsal szorítottuk össze, pontosan úgy, ahogy a high-tech laborokban is csinálnák. 30 perc alatt megvoltunk.

Ma reggelre úgy ahogy megszáradt a cucc, így beletettem a gépbe. Szorul persze, mert a ragasztás miatt pár tized millivel vastagabb lett, de működik. Ezen alaposan meglepődtem.

Ha van ragasztanivaló memóriakártyátok, csak szóljatok.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

2
Szólj hozzá!

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Roseiredy Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés