Jimi Hendrix üdítõt fog reklámozni 1



Jimi Hendrix

A legendás gitáros rajongótáborának kemény magjánál lecsapta a biztosítékot egy amerikai italcég bejelentése, hogy Liquid Experience névvel áprilisban új terméket dobnak piacra, melyet Jimi Hendrix alakjával fognak reklámozni. Bár a BBC híre nem szól a részletekről, de csoda lenne, ha a reklám alatt nem menne a zenéne is, annál is inkább, mert az ital a gitáros 1967-es Are You Experienced? lemeze után van elnevezve.

Flea, a Red Hot Chili Peppers – nem sokkal kevésbé legendás – gitárosa „kiábrándítónak” nevezte, hogy Jimi Hendrix imázsát és az általa keltett érzéseket reklámban használják fel.

Pedig ez nem az első eset: korábban babruhát, légfrissítőt és lámpát is reklámoztak a gitáros nevével, amelynek tulajdonjoga egy seattle-i cég kezében van, és amelyik azzal indokolja a kissé szokatlan reklámskálát, hogy a befolyó pénzek egy része oktatási célra megy.

Amíg el nem felejtem, a Liquid Experience-reklám pikantériája, hogy az ital szigorúan alkoholmentes, Hendrix meg hát nem annyira volt az: kíváncsi vagyok hogy hozzák össze a két főszereplőt.

Én meg bevallom, hogy annyira nem rajongok a gitárosért, habár tiniként nagyon illett volna szeretnem, valahogy már akkor sem ment. Volt egy lemezem, de már azt sem találom.

Az 1970 óta halott Hendrixnek amúgy még ma is évente 600 ezer lemeze fogy világszerte. Meg biztos az enyém is van valakinél.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

1
Szólj hozzá!

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Hold Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés