Páros sörteszt: Soproni Démon kontra Budweiser DarkBevalljuk, eddig ezt a tesztet élveztük legkevésbé.

Újabb fejezethez érkezett a sörtesztes rovatunk, melybe egyre jobban belefolynak az olvasók, hogy észrevételeikkel kiegészítsék a bevallottan nem túl cizellált tudásunkat.

De végül is az egész azért indult, hogy fényt derítsünk arra a kérdésre, hogy mennyire egyformák a sörök.

Időközben kiderült, hogy részben egyformák, viszont részben nagyon különbözőek.

Az utolsó kóstolásunkkal a barna sörök világába tettünk egy kirándulást. A barna sörökről még annyit sem tudunk, mint a világosokról, életünkben talán 10 üveggel sem ittunk meg, és ha ezen a teszten múlik, a jövőben is nagyjából ez a tempót fogjuk tartani.

Na, de kezdjük az elején.

Sörpárbaj, Budweiser Dark Soproni Démon

 

A két sört megint csak kedvenc sörlelőhelyünkön, a Sparban tesszük a kosárba.

Az 5,2 %-os Soproni Démon üvegje 189, míg a Budweiser Budvar Imported Dark Lager Dark 259 forint volt.

A jelentős árkülönbség sem színben, sem illatban nem jelentkezik, sőt, nekünk a soproni üvegje egy fokkal jobban is tetszik, jobban passzol hangulatban ehhez a masszívabb sörtípushoz.

A cseh egy fokkal jobban habzik, hozza a fanyarabb, keserűbb és kissé karakánabb ízt, de nemcsak az a baj, hogy mindez nem ér üvegenként 70 forinttal többet.

A nagyobb gond az, hogy a teszt egyik barna söre sem lopja be magát a szívünkbe. Talán a sörökben, talán a mi ízlésünkkel van a baj, de azt érezzük, hogy esetünkbe a barna sörökre jellemző édeskés, kissé émelyítő íz (melyet általában kedvelnek a nők) pont a sör ízének esszenciáját teszik zárójelbe.

Sörpárbaj, Budweiser Dark Soproni Démon

A teszt győztesének a valamivel gyengébb, de jóval olcsóbb Soproni Démont hozzuk ki, és ügy döntünk, a legközebbi barna sör kóstolás dátuma egyelőre a bizonytalan jövőbe csúszott.

A rend kedvéért lejegyzeteltük a két sör összetevőjét:

Soproni démon: víz, árpamaláta, komló, karamellmaláta

Budweiser Dark: artézi víz, árpamaláta (világos, Munich, karamell és pörkölt), Saaz komló

(Az írás eredetileg 2012 júniusában jelent meg.)

Ön szerint?mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés