Nem tudom, mit higgyek a Fortress-ügyrőlLátom, hallom, olvasom, hogy egy cég (Fortress) az évek folyamán 9 milliárd forintot nyúlt le összesen több mint kétezer magyar magánembertől.

Irreális kamatok, hálózat, piramisjáték, ahogy illik.

De aztán nyomoztak utánuk, és talán most vádemelés is lesz.

Én meg nem értem.

Mármint azt, hogy mindez hogyan lehetséges.

A cégnek ugyanis ebben a szerény budapesti irodatömbben volt – papíron legalábbis – a központja, és több mint félezer üzletkötőt foglalkoztattak.

Fortress székház

A Capital Square irodatömb Budapesten. Papíron itt üzemelt a Fortress. (Fotó: irodahaz.info)

Nem folytattak tehát túlságosan rejtőzködő életformát.

Hogy lehetséges az, hogy miközben a sarki zokniárusokat online bekötik a NAV-hoz, balhé van, ha a kisbolt nem újítja meg tűzoltó-készülékét, engem elevenen megnyúznak, ha nem fizetem be a 10 ezer forint áfát, addig egy ilyen „vállalkozás” éveken keresztül tud működni.

Nem akadt egyetlen NAV (PSZÁV stb.) dolgozó, akinek feltűnt volna, hogy valami nem kóser?

Mikor még a laikusoknak is világos volt, hogy miről van itt szó?

Hihetetlen.

Mint ahogy hihetetlen a nyugdíjasokat megkopasztó telefonos „egészségügyi tanácsadó” cégek, a tévében rendelő csodadoktorok és jósok tevékenysége is.

Ha hinnék az összeesküvés elméletekben, azt mondanám, hogy magas szinten is benne vannak ezekben a bulikban.

Így viszont nem tudom, mit higgyek, tényleg.mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés