Balekok?



Olvasom a közmédia híreit. Nem azt mondom, hogy feltétlen hülyének és baleknak kell lennünk, csak azt hogy a világtörténelemben mindig is gyomorforgató volt a népcsoportok elleni izgatás.

Mögötte leginkább a tudatlanság és a rosszakarat lapul, illetve másfelől jól kiszámított politikai célokat (figyelemelterelés, biztonsági szelep, összetartozás erősítése, tökösség villantása stb.) szolgál.

A végeredmény így általában nem az – olykor kétségkívül nehéz – helyzetek megoldása, hanem valami még nagyobb baj.

Ma délelőtt uszodába menet az autóban bekapcsoltam az FM4 rádiót. „Refugees Welcome!” – mondta éppen a műsorvezető az osztrák közszolgálatin.

Lehet, balekok a szomszédok, vagy legalábbis az FM4 műsorvezetők, de attól tartok, valamit megint nagyon rosszul csinálunk.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés