Kijevben esik a hóÓh, persze, tudom, hogy nincs itt szó semmilyen abszolút igazságról.

Nappalim kis zugából internetezve véletlenül sem akarom azt hinni, hogy tudom, mi és miért történik most a kijevi utcákon.

Talán akik ott vannak, ők sem tudják. Illetve ahányan ott vannak, annyiféle igazság.

De abban mindig van egy kis forradalmi romantika, amikor emberek százezrei mennek ki az utcára, és elég határozottan azt mondják egy rossz kormánynak, hogy ennyi.

Azoknak a fotóknak – innen Magyarországról nézve – plusz különös bája van, amiken a fiatalok EU-zászlót szorongatva néznek szemben a rohamrendőrséggel.

Azokból az információmorzsákból ítélve, amiket én kaparok össze, el nem tudom képzelni, hogyan lehet ebből a helyzetből kimászni.

Kijev, UkrajnaTegnap este például azt hallottam egy orosz hírtévében, hogy Nyugat-Európában a lakosság háromnegyede EU-párti. Keleten ugyanekkora az aránya azoknak, akik az oroszokkal tartanának.

Hülye helyzet. Az övék tényleg az.

A videó szerint vasárnap még nem esett a hó:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=9U5Qmv9gg8w]

A fotók innen.mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés