Továbbfejlesztett rezsicsökkentés Venezuelában



Kaptam ajándékba egy friss, ropogós Time magazint. A karosszékben lapozgatva átfut rajtam az a kellemes érzés, ami akkor tölt el, amikor minőségi nyomtatott sajtót olvasok.

A tördelés, a témaválasztás, a szöveg és a fotók színvonala, a mögöttes tudás egy rafináltan édes szellemi táplálékká áll össze. (Homályosan emlékszem, valamikor hasonlót éreztem az azóta elkurvult kissé egyoldalúvá vált HVG olvasásakor.)

Szóval azt olvasom a Time-ban, hogy Nicolas Maduro, Venezuela elnöke szerint a kapzsi kereskedők túlárazzák a termékeket, ennek köszönhetően futott el az infláció az országban, és ezért van bizonyos termékekből áruhiány.

Nicolas Maduro

Nikolas Maduro

A szocialista elnök nemcsak a szavak, de a tettek embere is.

Így aztán a katonák egyszerűen elfoglalták az ottani elektronikai lánc, a Daka öt üzletét, majd gondoskodtak arról, hogy az állampolgárok töredékáron tudják megvásárolni a tévéket és hasonlókat. (És azok éltek is a lehetőséggel, ahogy ez a videó tanúsítja.)
http://www.liveleak.com/ll_embed?f=49aa4bae2a6d

Nem akarok senkinek tippeket adni, de szerintem egy ilyennek (mondjuk a Media Markt megszállásának) karácsony előtt nálunk is sikere lenne.

Venezuelában nemsokára helyi választások lesznek.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés