Vennétek-e cd-ket, ha sok pénzetek lenne? 2



Az elmúlt hetekben nem egy estém úgy alakult, hogy ültem az egyik régi karosszékben, és egymás után hallgattam cd-imet.

Van belőlük néhány, többségüket a kilencvenes években vettem. Gyakorlatilag mind eredeti.

CD-kÉs be kell vallja, roppant meg vagyok elégedve az ízlésemmel, mivel 100 százalékig ma is vállalhatók, mi több, 90 százalékuk ma is élvezhető, legyen az indie, triphop vagy drum ’n’ bass.

És mire a nap végére végighallgatom az adagomat, 8-10 lemezt, mindig arra a következtetésre jutok, hogy de jó lenne cd-ket vásárolni.

Milyen izgalmas lenne válogatni a polcokon, belehallgatni ebbe-abba, majd 3-4-et leblokkoltatni a pénztárnál.

Otthon leszedni a fóliát, kipattintani a tokot, elővenni a kis füzetkét, megszagolni, nézni a design-t, ami képzőművészettel egészíti ki a zenét.

A lemez azért más, mint az mp3, mert tárgy. Meg lehet fogni, fel lehet tenni a polcra, kölcsön lehet adni, oda lehet ajándékozni és el lehet veszíteni. Egyedi dolog egy arcnélküli, egyenruhás korban.

Szóval ha sok pénzem lenne, azt hiszem, megint vásárolnék cd-ket.

Valószínűleg sokan hülyeségnek tartjátok ezt az ötletet a digitális korszakban, de elég hülyeséget csináltam már korábban, hogy elférjen mellettük ez is.




mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

2
Szólj hozzá!

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nincsenek szigetek? | KleinhappelIlonka Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés
Ilonka
Vendég
Ilonka

Nos azért az vegyünk bele a történetbe, hogy a CD 1982-ben volt technikailag új. A fémhangú vinyl és a zajos kompakt kazetta után ez már tényleg tiszta és zajmentes volt. Az, hogy 44.1 khz / 16 biten kvantálja le az analógot, hát igen. Akkor ennyit tudott a technika. Manapság a 2000 forintos szélessáv korában ez a forgó/mozgó/bömhecnagy lemez a maga 700 megájával ugyanolyan elavult, mint 1982 -ben a vinyil. Persze ez szigorúan technikai szemmel nézve, más kérdés az érzelem. Van akit a CD-hez köt sok emlék, engem meg a kompakt kazettához. A lényeg, hogy tudjunk továbblépni és ne ragadjunk le… Read more »

trackback

[…] csak tudomásul vesszük őket, mondván, hogy ez van, ezt kell szeretni), legyen szó Tóni lemezeiről vagy éppen Rose legutóbbi bejegyzéséről. S éppen Stephen King időutazós 11/22/63 című […]