Közgyûlési örvény 1



11:02

„A közönség ízlését nem lehet alábecsülni” – mondta egykor Lovasi András. Lusta vagyok ahhoz, hogy a mondást pontosan ráillesszem a szombathelyi közgyűlés színvonalára. Lényeg az, hogy az ember mindig azt hiszi, hogy a nívó ennél lejjebb már nem mehet, aztán mindig kiderül, hogy igen.

A városnak ugyan nincs költségvetése, de a képviselők most kereken két órája fecsegnek – okosabbnál-okosabban – választásokról, a 86-os útról, Horn Gyuláról és hasonlókról.

Az események kiemelkedő mozzanata volt, amikor a fideszes Tarján Jenő hosszan ecsetelte, hogy ő ellenszenvvel viseltet a szocialisták iránt, mert azok csúnya dolgokat műveltek anno. Mondanivalójához csatlakozott Takátsné Tenki Mária is. A mondanivaló akkor kapott némi gellert, amikor Ipkovich György közölte: annak idején Tenki Mária volt a pártitkára.

Innen aztán más irányba indult el a beszélgetés, de a színvonalat egyelőre tartják.

11.24

Továbbra is tartják. A pártitkárosdi – holokauszttal és hasonlókkal bővítve – tovább burjánzik.

Költségvetés még nincs. Szerintem fel kellene eleveníteni a hatvanas évek táncdalfesztiváljait is. Az sokat segítene.

Ilyenkor örülök, hogy lányom most ott van, ahol van.

11:35

18-an voltak ügyvédek annak idején Szombathelyen – mondja Gyimesi József, majd ő is felidézi az egykori időket. Hogy ki és mikor indult a tanácstagi választásokon. Ez nyilván fontos.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

1
Szólj hozzá!

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gáspár Gábor Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés