Fehéredik a gazdaság



Olvasom a Napi Gazdaságban: “A múlt év 2006 első félévében még 50 ezer új vállalkozást jegyeztek be, a második félévben már csupán 43 ezret – derül ki a KSH tegnap publikált adataiból. Még árulkodóbb az egyéni vállalkozások számának apadása, ami a második félévben elképesztő méreteket öltött. E folyamat eredményeképpen tavaly év végén 40 ezerrel kevesebb egyéni vállalkozót regisztrált a KSH, mint egy évvel korábban”.

Ez számomra azt jelenti, hogy több tízezren adták le a vállalkozásukat, és tevékenységüket a szürke gazdaságban folytatják. A kormányzati intézkedések – ahogy várható volt – nemcsak a kisvállalkozások torkára teszik rá a kést, de még feketébbé teszik az amúgy is roppant sötét tónusú magyar gazdaságot.

Ha most kijön hozzám egy gázszerelő vagy asztalos, már eszembe sem jut megkérdezni a számlát. Pár éve még volt esélye, ha nem is sok. Ennyit a fehéredésről és az irányról, a többi duma.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés