Ha csak a Batthyányi teret nézem, alakulnak a dolgok



18 és 20 évesesen elég gyakran utaztunk Budapestre barátommal. Különösebb célunk nem volt, csak a fővárosban valahogy tágasabb volt a levegő.

Pénzünk persze nem volt sok, így egyszer a Batthyányi téri ábécében (a tegnap esti fotón a bal oldali épülettömb) vettünk négy Kőbányait. De a mostanihoz hasonló nyári hőség volt, igen melegek voltak az üvegek, így lementünk a Dunához, és (a rakodópart alsó kövén stb.) betettük az üvegeket a vízbe.

Néztünk a hajókat, csodáltuk, hogy mekkora hullámokat csapnak a parton. Aztán amikor egy óra múlva kerestük a söröket a kövek között, azok már nem voltak ott. A hullámok elsodorták az összest. Bánatos szemmel könyveltük el a veszteséget.

Ehhez képest mennyivel másként nézett ki a tegnap estém a Batthyányi téren.

Budapest Batthyanyi tér

Ahogy a mellékelt ábra mutatja, nem ábécé, hanem kiülős terasz, nem proli üveges Kőbányai, de csapolt Pilsner Urquell, nem kellett hűteni, mert hidegek voltak, és nem kellett semmit kétségbeesve keresni a zavaros Dunában, elég volt a pincérnek szólni, ha újabb kört kértem.

A két állapot között alig több mint 30 év telt el.

Ezt nevezem én sikeres életpályának.

Azt hiszem, hátradőlhetek. Legalábbis olykor a Batthyányi téren.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés