Nemesi vérvonalam



 

„Egészen biztos, hogy vér szerinti magyarok is vannak az őseim között, csak éppen nem tudok róluk” – írtam ezt itt a blogon egy évvel ezelőtt, kicsit komolyan, kicsit orrokat pöcögtetve.

Nos, a helyzet annyiban változott, hogy kiderült, vér szerinti magyarok, vagy legalábbis annak tartott őseim is előbukkantak a múlt homályából.

Büki temetőA büki temetőben pihenő nagyszülők sírjának feliratait bogozva kiderült, hogy egyik nagymamám nagymamája Vas megyei nemesi család szülötte volt, akinek férjül – itt nem részletezendő okok miatt – nem jutott nemes, „csak” egy tehetős helyi parasztember. Bár ez utóbbinak a neve –„vics”-csel végződik, ami megint csak azt a fránya délszláv vonalat erősíti, de nagymami nagymamija egyelőre „igazi” magyarnak tűnik.

Ezzel a szállal persze nem tisztult, csak még több komponensűvé vált a már eddig is nehezen kibogozható családi vérvonal.

Viszont egyre nagyobb motivációt érzek, hogy minél inkább visszafejtsem ennek a pikáns közép-európai koktélnak az összetevőjét.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés