A magyar nyelv védelmének egyik bástyája



„A magyar nyelv értékeinek megőrzésére és gazdagítására várja a szakmai szervezetek és magánszemélyek ötleteit, elképzeléseit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Kultúráért Felelős Államtitkársága” – adta ma tudtul az MTI.

Hogy pontosan mi is fog történni, azt nem lehet tudni, csak azt, hogy „A helyzetkép elkészítésének érdekében a NEFMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a nyelvhasználatért felelősséget viselő intézmények és szervezetek képviselőiből egyeztető fórumot hívott össze. A fórum ajánlásait figyelembe véve munkacsoportok alakultak, amelyek rövid összefoglalókat készítettek a nyelvhasználat egyes területeiről.”

Rutinos újságírók tudják, hogy ez nagyjából mit jelent, aki kételkedik benne, az menjen fel a honlapra, hadd lepődjenek meg a látogatók számának robbanásszerű mivoltán annak gazdái.

Az internetes konzultációt egyébként a szakemberek úgy képzelik, hogy a felteszik az Országgyűlés 66/2011. (IX. 29.) számú határozatát és annak végrehajtási határozatát.

Bevallom, én nem azért néztem meg a honlapot, hogy ezekkel tisztában legyek, hanem mert tényleg érdekel.

Aztán jobb esetben csodálkoznak, hogy nem megy a konzultáció, rosszabb esetben pedig azt mondják, hogy sikeres.

De mindegy is.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés