A három csapás politikai kiterjesztése 2Mint emlékezetes, a Fidesz nemrég beterjesztette a három csapás nevű törvényjavaslatát, mely szerint életfogytiglani börtönt kapnának azok, akik háromszoros visszaesőként követnek el erőszakos bűncselekményeket. Az elképzelés az amerikai, úgynevezett three-strikes law mintáját követné, és halvány gőzöm sincs arról, hogy működne-e. Nem is az én dolgom eldönteni.

Viszont érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mi lenne, ha a három csapás elvét kiterjesztenénk a politikára is.

Avagy mit érdemel az a politikai erő, amely három évtized alatt háromszor viszi be az országot a gazdasági málnás legmélyebb dzsumbujaiba?

Nem mondom, hogy nem borzongató érzés a málnás mélyén lenni, különösen mostanság, de talán a kérdésre adandó válasz is rejt némi izgalmakat.mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

2
Szólj hozzá!

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SzigetinéGanaga Recent comment authors
  Subscribe  
legújabb legrégebbi legnépszerűbb
Visszajelzés