Új Lada a Borostyánkő előtt



Ha már láttatok belőle egy tucatot vagy egy vállvonással elintézitek a hírt, akkor ez a poszt tárgytalan. Én ahhoz a generációhoz tartozom, aki megáll és előveszi a mobilját, amikor meglátja az új, hárommilliós Ladát a Borostyánkő előtt.

Mondani is felesleges, a Lada nem egyszerűen egy autó, amely egyik pontból a másikba visz bennünket, hanem egy olyan fogalom, amelyet mindenki más tartalommal tölt ki.

Van, akinek élete legszebb emlékeit hozza vissza, van, akinek egy megszálló hatalom és annak önkényuralma ugrik be, van, aki esküszik rá, hogy ennél megbízhatóbb autója sose volt, és van, akinek álmában is a motorból folyton csöpögő olaj, a szeleprugó törése, a meglazuló vezérlőlánc, az elszállt féltengelycsapágy és még ezer más lehetséges gond jelenik meg.

Lada Vesta

A családban három Lada is volt, abból egy volt igazából az enyém, egy szép zöld ezerhármas, ha visszagondolok, nagyjából a fenti képek egyszerre keverednek bennem.

A nyolcvanas évek második felében ezzel kezdtem járni az ország és Európa útjait, sztorizgathatnék, de nem teszem.

Lada Vesta

És most belefutottam ebbe az új Ladába a Borostyánkő mellett. Ha jól veszem ki a honlapon, hárommillióért adják az alapváltozatot, igazából nem tudom, hogy ez sok vagy kevés, azt sem, hogy ez titeket érdekel-e.

Lada Vesta

Engem egy kicsit igen, de ha azt kérdezitek, szeretnék-e újra Ladát a házam elé, magabiztosan tudnám a választ.



mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Három évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni. A Blog21.hu független médiafelületet 2015-ben indítottam, remélhetően nemcsak a magam örömére.

Szólj hozzá!

Please Login to comment
  Subscribe  
Visszajelzés